Vad innebär mingelmat?

God mingelmat höjer stämningen på festen eller tillställningen. Att beställa mingelmat är helt rätt eftersom du vill kunna delta i festen och socialisera med vänner och bekanta, inte tillbringa timmar i köket innan och under festen. Det finns många olika varianter med olika ingredienser. Mingelmat brukar också kallas för tilltugg, snittar, aptitretare, plockmat, finger food eller cocktail snacks. Tumregeln är att man ska kunna äta all mingelmat med händerna, utan att behöva bestick. Mingelmat kan vara mycket enkla men också raffinerade och smakrika. Mingelmat kan vara små goda snittar, fyllda varma knyten och lindade munsbitar. För att alla gäster ska hitta något i deras smak är det perfekt att bjuda på en buffé med olika typer av mingelmat.

Hur mycket mingelmat ska man beställa?

Det kan vara svårt att veta hur mycket mingelmat man ska beställa till festen, vare sig det rör sig om ett studentfirande, bröllop eller dop. Det är alltid trevligt att blanda varma och kalla smårätter. Man kan också ha olika charkuterier, ostar, frukt, grönsaker, bröd och annat som inte behöver tillagas eller som kräver bestick för att kunna ätas. När man ska beräkna hur mycket mingelmat man ska beställa ska man alltid avrunda uppåt så att alla gäster blir mätta och att det inte känns snålt. Man brukar utgår från cirka femton bitar mingelmat per person. Du kan dock behöva justera antalet beroende på om du serveras små eller stora bitar och om det finns bröd.

Vilka råvaror används till mingelmat?

När man beställer färdig mingelmat så har du ett stort utbud att välja från. Det finns både cateringfirmor och affärer som till exempel Coop och ICA som erbjuder mingelmat. Mingelmat kan varieras i det oändliga. Man kan till exempel servera gazpacho med selleri i små miniglas, räkröra på mörkt bröd, rivna rödbetor med senap och crème fraîche på mörkt bröd, räkor med chili på små grillspett, getostfyllda skinkrullar med honung, tunnbrödsrullar med kallrökt lax och mycket annat.

Hur serveras mingelmat?

Mingelmat är enkel att servera och gör det lätt att bjuda in kollegor, vänner och släkt på dricka och tilltugg. De flesta cateringfirmor har färdiga menyförslag men du kan också komponera dina egna recept och komma med förslag. När du beställer mingelmat brukar den redan ligga färdig på serveringsfat och brickor. Du kan antingen ha ett stort buffébord där du lägger all mingelmat eller har servitörer som går runt med brickorna och serverar gästerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *