Robusta skärmskydd för iPhone 13 Pro Max

Skärmen är i stor utsträckning den viktigaste delen av en smartphone. Det är denna som möjliggör användning av såväl appar som knappsats. Att skydda denna mot skador och repor är därför någonting som ter sig naturligt.

Skulle skärmen gå sönder i någon mån, kan man snabbt få problem med såväl mailhantering som foton, kamera och samtal. Bra skärmskydd för iPhone 13 Pro Max kompletterar ett skal eller fodral på ett smidigt sätt. De skärmskydd som nu finns att köpa, begränsar inte heller bilden och färgåtergivning.

Vad är ett skärmskydd?

Ett skärmskydd utgörs av en tunn plastfilm som täcker skärmen. Denna tunna foliering gör att repor inte skadar skärmen. Skulle ytan av någon anledning utsättas för märken eller stötar, kan man enkelt byta ut skärmskyddet mot ett nytt. Detta är en åtgärd man kan göra själv utan att ens besöka en reparatör.

Dessutom är det avsevärt billigare än att köpa en ny skärm som sedan skall bytas ut enligt konstens regler. Även om man skulle göra ett skärmbyte hemma, kan man riskera att försäkringar och garantier upphör att gälla. Ett skärmskydd för iPhone 13 Pro Max påverkar inga sådana ingångna avtal!

Montera skärmskydd på iPhone 13 Pro Max

Den som inte har någon vana av att montera skärmskydd kan ofta tycka att det är krångligt. För att resultatet skall bli så bra som möjligt är det viktigt att man passar in skärmskyddet exakt och att det inte kommer luftbubblor. Det finns en rad tips och knep man kan läsa sig till innan man sätter igång.

Valet av skärmskydd är också någonting man bör göra med viss försiktighet. Det finns ett stort antal skärmskydd på marknaden och alla är inte lika kvalitativa. Att satsa på produkter med gott rykte är därför ofta värt några kronor. Här nedan går vi igenom några steg som kan underlätta montering av skärmskydd för iPhone 13 Pro Max.

  • Se till att skärmen är ren
    För att skärmskyddet skall fastna och hålla sig på plats, är det viktigt att skärmen är helt ren. Det kan vara bra att använda handskar vid monteringen för att minimera risken för fingeravtryck under plasten.
  • Börja från kanten
    När man skall lägga ut skärmskyddet är det bra att börja från kort- eller långsidan. På så vis vet man att man har rätt placering från början.
  • Använd silikonskrapa
    När man placerar ut skärmskyddet är det bra att ha en skrapa eller fuktig trasa. Genom att dra med denna över ytan samtidigt som man applicerar skärmskyddet, kan man minimera bubblor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *