Tillvaron som läkare via bemanningsföretag är mer bekymmersfri

Som du säkert redan känner till finns det många fördelar med att skaffa sig en tillvaro som läkare via bemanningsföretag. Detta är för många en betydligt mer bekymmersfri tillvaro än att vara anställd direkt av vårdgivaren. Om du inte redan känner till vilka de viktigaste fördelarna är rekommenderar vi dig att läsa vidare och ta del av informationen nedan!

4 av fördelarna med tillvaron som läkare via bemanningsföretag

Det finns ett stort antal fördelar med att jobba som läkare via bemanningsföretag. Några av de viktigaste fördelarna är att denna tillvaro erbjuder dig:

 • En bekymmersfri tillvaro och karriär
  När du jobbar via bemanning slipper du generellt sett den administrativa bördan samt att handleda andra. Du får istället fokusera helt och fullt på det kliniska arbetet med patienterna. Detta gör att du får ett tydligare arbetsschema – när du jobbar jobbar du och när du är ledig jobbar du inte. Detta är en välkommen förändring för många personer inom läkaryrket som har varit anställda direkt hos en vårdgivare.
 • Friheten att resa såväl inom landet som utomlands
  Bemanningsföretagen låter dig ofta välja mellan olika geografiska placeringar. Du behöver inte heller känna dig begränsad till att enbart arbeta inom Sveriges gränser. Flera bemanningsföretag har nämligen uppdragsgivare i bland annat Norge. Därmed kan du även få möjlighet att resa och bo utomlands under din tid som bemanningsläkare.
 • Större inflytande över balansen mellan arbete och fritid
  Det blir tyvärr allt vanligare att personer som arbetar inom läkaryrket bränner ut sig. Utbrändhet blir därför ett allt större problem för såväl vårdgivare som för arbetstagare inom vården. Detta har bland annat att göra med det stora trycket och den påtagliga underbemanningen hos många vårdgivare. Men en annan bidragande orsak är att många läkare känner sig missnöjda med balansen mellan arbete och fritid. Därför uppskattar många läkare via bemanningsföretag den ökade möjligheten till att påverka denna balans.
 • Möjligheten att jobba för flera olika uppdragsgivare
  För många yrkespersoner som befinner sig i början av läkarkarriären ger denna typ av arbete dem en utmärkt möjlighet att pröva sig fram. Du får chansen att jobba för flera olika uppdragsgivare och har möjlighet att flytta runt tills du hittar en ort och vårdgivare där du känner dig som hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *