Nytt

Brixo banar väg för ekonomisk frihet

Ekonomisk flexibilitet blir en allt viktigare faktor i vår moderna värld. I denna har Brixo etablerat sig som en framstående aktör när det kommer till konsumentkrediter. Genom att tillhandahålla kontokrediter erbjuder de en flexibel lösning som passar en mängd olika konsumenters behov. Läs vidare för att ta reda på hur dessa banar väg för ekonomisk frihet!

Brixo möter moderna ekonomiska behov med lån utan UC

Brixo tillhandahåller krediter på mellan 3 000 och 50 000 kronor. Därmed erbjuder de konsumenter en flexibilitet som gör det möjligt att täcka såväl mindre som större kostnader och ekonomiska behov. Deras ansökningsprocess är smidig och digital, och du får besked inom 24 timmar. Dessutom görs utbetalningen samma dag som din ansökan beviljas. Därmed erbjuder denna långivare en effektiv lösning även för akuta ekonomiska situationer.

De unika fördelarna med denna långivares lösning

Denna långivare erbjuder en lösning som har flera unika fördelar. En av de mest påtagliga fördelarna är att de inte använder UC (Upplysningscentralen) för att inhämta kreditupplysningar. Därmed får kunderna en större anonymitet och flexibilitet. Istället används Bisnode för att göra kreditbedömningar. Detta är särskilt fördelaktigt för personer som planerar att ta större lån i framtiden eller kanske köpa en bostad. Ett stort antal UC-förfrågningar kan nämligen påverka kreditvärdigheten negativt.

För att belysa de olika aspekterna av deras kontokrediter och de respektive fördelarna kan vi även nämna att:

 • Kontokrediter i sig erbjuder flera fördelar. Till de främsta fördelarna med dessa krediter hör de flexibla uttagen samt att räntan endast beräknas på det utnyttjade beloppet.
 • Utbetalningen är väldigt snabb och smidig. Utbetalningen av krediter är dessutom snabba och smidiga. Du kan få de pengar som du lånar utbetalda via Swish redan samma dag som din ansökan beviljas.
 • Långivaren tar ett stort ansvar. Brixo tar ett stort ansvar som långivare genom att bland annat göra en KALP-analys och kontrollera låntagarens betalningsförmåga. Detta görs för att motverka överskuldsättning hos kunderna.

Så i en tid där den ekonomiska osäkerheten stundtals är stor och behovet av snabba lösningar ökar sticker denna långivare ut. Detta som en flexibel och ansvarsfull aktör på den svenska kreditmarknaden.

Tillvaron som läkare via bemanningsföretag är mer bekymmersfri

Som du säkert redan känner till finns det många fördelar med att skaffa sig en tillvaro som läkare via bemanningsföretag. Detta är för många en betydligt mer bekymmersfri tillvaro än att vara anställd direkt av vårdgivaren. Om du inte redan känner till vilka de viktigaste fördelarna är rekommenderar vi dig att läsa vidare och ta del av informationen nedan!

4 av fördelarna med tillvaron som läkare via bemanningsföretag

Det finns ett stort antal fördelar med att jobba som läkare via bemanningsföretag. Några av de viktigaste fördelarna är att denna tillvaro erbjuder dig:

 • En bekymmersfri tillvaro och karriär
  När du jobbar via bemanning slipper du generellt sett den administrativa bördan samt att handleda andra. Du får istället fokusera helt och fullt på det kliniska arbetet med patienterna. Detta gör att du får ett tydligare arbetsschema – när du jobbar jobbar du och när du är ledig jobbar du inte. Detta är en välkommen förändring för många personer inom läkaryrket som har varit anställda direkt hos en vårdgivare.
 • Friheten att resa såväl inom landet som utomlands
  Bemanningsföretagen låter dig ofta välja mellan olika geografiska placeringar. Du behöver inte heller känna dig begränsad till att enbart arbeta inom Sveriges gränser. Flera bemanningsföretag har nämligen uppdragsgivare i bland annat Norge. Därmed kan du även få möjlighet att resa och bo utomlands under din tid som bemanningsläkare.
 • Större inflytande över balansen mellan arbete och fritid
  Det blir tyvärr allt vanligare att personer som arbetar inom läkaryrket bränner ut sig. Utbrändhet blir därför ett allt större problem för såväl vårdgivare som för arbetstagare inom vården. Detta har bland annat att göra med det stora trycket och den påtagliga underbemanningen hos många vårdgivare. Men en annan bidragande orsak är att många läkare känner sig missnöjda med balansen mellan arbete och fritid. Därför uppskattar många läkare via bemanningsföretag den ökade möjligheten till att påverka denna balans.
 • Möjligheten att jobba för flera olika uppdragsgivare
  För många yrkespersoner som befinner sig i början av läkarkarriären ger denna typ av arbete dem en utmärkt möjlighet att pröva sig fram. Du får chansen att jobba för flera olika uppdragsgivare och har möjlighet att flytta runt tills du hittar en ort och vårdgivare där du känner dig som hemma.

Robusta skärmskydd för iPhone 13 Pro Max

Skärmen är i stor utsträckning den viktigaste delen av en smartphone. Det är denna som möjliggör användning av såväl appar som knappsats. Att skydda denna mot skador och repor är därför någonting som ter sig naturligt.

Skulle skärmen gå sönder i någon mån, kan man snabbt få problem med såväl mailhantering som foton, kamera och samtal. Bra skärmskydd för iPhone 13 Pro Max kompletterar ett skal eller fodral på ett smidigt sätt. De skärmskydd som nu finns att köpa, begränsar inte heller bilden och färgåtergivning.

Vad är ett skärmskydd?

Ett skärmskydd utgörs av en tunn plastfilm som täcker skärmen. Denna tunna foliering gör att repor inte skadar skärmen. Skulle ytan av någon anledning utsättas för märken eller stötar, kan man enkelt byta ut skärmskyddet mot ett nytt. Detta är en åtgärd man kan göra själv utan att ens besöka en reparatör.

Dessutom är det avsevärt billigare än att köpa en ny skärm som sedan skall bytas ut enligt konstens regler. Även om man skulle göra ett skärmbyte hemma, kan man riskera att försäkringar och garantier upphör att gälla. Ett skärmskydd för iPhone 13 Pro Max påverkar inga sådana ingångna avtal!

Montera skärmskydd på iPhone 13 Pro Max

Den som inte har någon vana av att montera skärmskydd kan ofta tycka att det är krångligt. För att resultatet skall bli så bra som möjligt är det viktigt att man passar in skärmskyddet exakt och att det inte kommer luftbubblor. Det finns en rad tips och knep man kan läsa sig till innan man sätter igång.

Valet av skärmskydd är också någonting man bör göra med viss försiktighet. Det finns ett stort antal skärmskydd på marknaden och alla är inte lika kvalitativa. Att satsa på produkter med gott rykte är därför ofta värt några kronor. Här nedan går vi igenom några steg som kan underlätta montering av skärmskydd för iPhone 13 Pro Max.

 • Se till att skärmen är ren
  För att skärmskyddet skall fastna och hålla sig på plats, är det viktigt att skärmen är helt ren. Det kan vara bra att använda handskar vid monteringen för att minimera risken för fingeravtryck under plasten.
 • Börja från kanten
  När man skall lägga ut skärmskyddet är det bra att börja från kort- eller långsidan. På så vis vet man att man har rätt placering från början.
 • Använd silikonskrapa
  När man placerar ut skärmskyddet är det bra att ha en skrapa eller fuktig trasa. Genom att dra med denna över ytan samtidigt som man applicerar skärmskyddet, kan man minimera bubblor.

Därför är fri surf en viktig faktor när du väljer mobilabonnemang

Fri surf har i allt högre utsträckning blivit en viktig faktor i valet av mobilabonnemang. Genom att slippa betala för surfen kan du få mer värde för dina pengar. Men det handlar inte bara om att teckna det allra billigaste abonnemanget på marknaden – det är tyvärr lite mer komplicerat än så. Genom att säkerställer att du inte behöver betala ett rörligt pris för den data som du förbrukar har du dock kommit en bra bit på vägen!

Surfen inte den enda faktorn som du bör ta hänsyn till

Många väljer att se över sitt mobilabonnemang i samband med ett köp av en ny mobiltelefon. Men även om du inte skulle vara på jakt efter ny mobil just nu finns det goda skäl att se över villkoren för ditt abonnemang. Det kan nämligen vara så att du kan hitta ett mobilabonnemang med fri surf som är bättre än det abonnemang som du just nu har. Till exempel kanske det andra abonnemanget även ger dig fria samtal och sms.

Men det är inte bara viktigt att säkerställa att surfen är fri. Även andra faktorer bör vägas in i ditt val av operatör och abonnemang. Till exempel blir det allt viktigare med en bra 5G-täckning. För vad är egentligen syftet med att ha en dyr och fin 5G-mobil om du inte nyttjar dess fulla potential!?

Fördelarna med fri surf som ingår i abonnemanget

Fördelarna med att teckna ett mobilabonnemang med fri surf är att:

 • Du vet vad du betalar för. Genom att välja ett abonnemang där allt ingår – samtal, sms och surf – vet du vad du betalar för. Du betalar samma kostnad för abonnemanget månad ut och månad in, alldeles oavsett din dataförbrukning. Detta är en stor fördel om du har en snäv budget eller helt enkelt bara vill ha stenkoll på dina månatliga utgifter.
 • Du behöver inte oroa dig över din dataförbrukning. En annan fördel är att du i godan ro kan se på film, spela spel och använda mobildata utan att behöva tänka dig för. Surfen är trots allt fri och du behöver inte betala extra för din förbrukning!

Jämför priset på kända varor

Nuförtiden går det mesta att köpa bekvämt och smidigt på nätet. Och eftersom utbudet är så stort går det att få bra priser på olika saker som du vill köpa. Detta genom att jämföra priser för att du ska få det bästa möjliga. Sexleksaker för vuxna hittar du också givetvis på nätet och eftersom de är precis som alla andra ting så går det utmärkt att jämföra dessa också. Och dildolistan prisjämför sexleksaker.

Fördelar med att jämföra pris på dina sexleksaker

Det finns flera olika fördelar med att dels handla på nätet och dels jämföra priset på olika produkter via Dildolistan. En stor fördel är just att det är bekvämt och enkelt eftersom du kan göra det när det passar dig bäst. Innan ska till jobbet eller mitt i natten – det är helt upp till dig. Du är därmed inte beroende av den fysiska affärens öppettider.

Att handla sexleksaker kan tyvärr fortfarande vara obekvämt för vissa människor. Och då kanske det känns lite extra jobbigt att besöka en fysisk affär. Då är det perfekt med nätshopping. Du kan leta, läsa om och fundera på vilka produkter som just du är intresserad av i lugn och ro.

Dildolistan hjälper dig att finna det du söker till ett bra pris

Du kan välja olika tillvägagångssätt när du letar efter en viss produkt:

 • Du kan enkelt sortera på olika butiker.
 • Du kan också välja olika varumärken direkt.
 • Eller så väljer du kategori på det du är intresserad av.

Om du till exempel väljer det sistnämnda kan du enkelt klicka på den kategori som du är intresserad av som till exempel dildo, vibratorer eller lösvaginor. Direkt på förstasidan på Dildolistan.se får du upp produkter som du också kan sortera utifrån senaste produkter, populära produkter eller betyg. Du kan smidigt klicka på den produkt som du är intresserad av och finner ett bra pris direkt.

Dildolistan hjälper dig att jämföra priset från de vanligaste svenska butikerna inom området. Allt för att du ska finna det du söker till det bästa möjliga priset. För varför ska du betala mer än du behöver?

Bra husmorstips vid rengöring

Gamla metoder för städning och rengöring är lätta att avfärda som föråldrade. Men sanningen är att de blivit just husmorstips för att de är så effektiva. Husmorstips har använts långt tillbaka i tiden, och fortsätter vara aktuella just för att de funkar. De mest välfungerande metoderna för städning och rengöring finns ofta i skafferiet, och kan enkelt blandas ihop till en riktigt fräsch spray, ugnsrengöring eller såpa till golvet.

Därför fungerar det

Eftersom husmorstips ofta går tillbaka generationer har de provats om och om igen. Ofta har recepten utvecklats över tid för att bli mer effektiva. En spray man hittar i mataffären är ofta en modern lösning fullproppad med kemikalier som dessutom kan vara farliga för både hälsa och miljö. Därför kan man lita på att husmorstipsen är både miljövänliga, ofarliga för hälsan och samtidigt effektiva.

Vanliga husmorstips och hur de funkar

Här listas de vanligaste ingredienserna som används som rengöringsprodukter enligt en hel del husmorstips:

 • Ättika
 • Citron
 • Vinäger
 • Bikarbonat/Bakpulver
 • Diskmedel

Dessa ingredienser används ibland var för sig och andra gånger tillsammans. De har alla olika egenskaper som gör att de funkar bra för olika saker. Ättika och vinäger har ungefär samma användningsområden: De är både sura och fungerar därför mycket bra som städprodukter. Vinäger kan användas för att rengöra trä, ta bort fläckar på textilier, rengöra ytor och även som en hårvårdsprodukt för att få blankt och fint hår. Ättika som är ännu surare fungerar utmärkt för att ta bort dålig lukt och skrubba bort kalkavlagringar i duschen.

Citron har naturligt en mycket fräsch doft vilket gör den utmärkt som en naturlig ingrediens vid städning. Citronen kan användas för att fräscha upp skärbrädan i trä, skapa en god doft i kylen eller rengöra mikron. Ofta fungerar den mycket bra tillsammans med vinäger.

Bikarbonat eller bakpulver är basiska och skapar tillsammans med vinäger en utmärkt propplösare. De fungerar också bra som rengöringsmedel och för att få bort fläckar.

Sist men inte minst fungerar diskmedel som ett utmärkt husmorsknep. Det har nämligen många fler användningsområden än bara att göra disken ren. Något som diskmedel klarar utmärkt är att lösa upp fettfläckar på exempelvis kläder eller golvytor. Dessutom kan det användas till att hålla disktrasan i köket fräsch. Om man kokar trasan ihop med lite diskmedel dör bakterierna och disktrasan blir fräsch igen.

Stärker infraröd bastu immunförsvaret?

Basta i en infraröd bastu 30 till 40 minuter per dag och förbättra ditt immunförsvar! Så marknadsförs i alla fall dessa bastumodeller och med artiklar presenteras varför infraröd bastu är så bra för hälsan. En återförsäljare anger exempelvis de faktorer som nämns nedan.

1.    Stimulerar energi

En infraröd bastu värmer upp de som sitter i bastun på ett annat sätt en klassisk bastu. Detta genom att strålningen gör att huden blir varm. En klassisk bastu värmer istället upp luften i rummet. Genom att de värmer på olika sätt skapas även olika hälsofördelar.

En fördel med infraröd bastu anges vara att den stimulerar energin som finns på cellnivå. Detta i sin tur resulterar i att produktionen av vita blodkroppar ökar.

2.    Vita blodkroppars funktion

Vita blodkroppar är kroppens ”försvarare”. Det är dessa som kämpar emot infektioner genom att aktivera immunsystemet. Genom att öka produktionen av vita blodkroppar kan därmed immunförsvaret stärkas.

Enligt artikeln är infraröd bastu, utifrån denna punkt, mer hälsosam än en klassisk modell just på grund av den ökade produktionen av vita blodkroppar.

Minskad stress – oavsett klassisk eller infraröd bastu

Immunförsvaret påverkas även negativt om en person är långvarigt stressad. Ett sätt att få ner stressnivå – och därmed stabilisera utvecklingen är att basta. Självklart är det olika vad människor behöver för att få ner stress men många anser att bastu är ett effektivt sätt.

Här spelar det däremot ingen roll om det är en infraröd bastu eller en med aggregat. Den värmer, skapar avslappning och minskar stressen. Att basta en gång per dag kan på detta sätt även påverka hälsan långsiktigt. Däremot finns det en skillnad (som nämns av återförsäljaren)

Infraröd värme anges öka hormonet Oxytocin. Detta hormon kan i sin tur kan minska mängden av kortisol samt seratonin. Med andra ord kan det finnas en unik fördel med dessa modeller.

 • Stressdämpande på grund av värmen
 • Stressdämpande på grund av oxytocin

Alltid i kombination med andra åtgärder

Att bada infrarött kan alltså påverka en persons stress och immunförsvar. Men att förlita sig enbart på denna åtgärd är fel väg att gå. Det är ett komplement till en ändrad livsstil där stressnivåerna överlag minskas. I grunden handlar det om att hitta en balans och grundnivå på:

 • Kost
 • Vila
 • Sömn
 • Motion

Hitta motivation till att städa i en städblogg

Ibland tryter motivationen och orken till att städa. Kanske har du följt samma rutiner en längre tid och tycker att det blivit tråkigt. Kanske tycker du att det är svårt att få så rent som du önskat. Då kan den perfekta moroten vara att surfa in på denna städblogg och få lite inspiration för att göra städningen roligare igen.

Bra städtips hittar du enkelt i en städblogg

I en städblogg kan du läsa lära dig mer om knep, tips och tricks på hur du kan effektivisera arbetet. Ett riktigt irritationsmoment är när det inte blir så rent som du önskar, då kan en städblogg ge goda råd på vad du kan testa för att få det skinande rent.

Exempel på vad du kan hitta i en städblogg:

 • Städa smart – effektivisera städningen. Ska ett medel verka – städa något annat under tiden.
 • Ättika – Att städa med ättika är både bättre för miljön än starka kemikalier och billigare. Ättika är ett sådant medel som ger bäst resultat när det får verka på ytan som ska rengöras – ett perfekt tillfälle att dammsuga golvet under tiden den gör sin magi!
 • Vinäger – Är likväl som ättika ett riktigt husmorsknep. Visste du till exempel att vinäger är effektiv mot att få bort ringar på bord, få bort dålig lukt i kylskåpet och fungerar utmärkt som fönsterputs om man tar en sprayflaska med vinäger och vatten i?

Vad mer kan man läsa i en städblogg?

Man kan bland annat även hitta goda råd kring städhjälp och val av städfirmor – om det nu är så att jobbet blivit en riktig pina och tiden inte räcker till. Det finns många tips på hur man ska tänka vid val av företag, hur ofta man kan behöva hjälp och vad som kan vara bra att gå igenom innan man anlitar hjälpen.

Det kan även finnas bra tips på hur man frostar av en frys på bästa sätt, hur man kan råda bot på strejkande avlopp och hur man kan tänka för att städa på ett mer skonsamt sätt för miljön.

Att ha ett rent och fräsch hem gör mycket för att man ska må bra i sitt hem och därför kan det vara skönt att läsa en blogg för att få enkla tips på hur man kan göra det lite roligare och lättare att få det så fint som man önskar.

Vet mer om företagslarm

Majoriteten av bolag idag ser det som nödvändigt att ha ett företagslarm. Det skyddar främst mot inbrott, men idag är ett företagslarm betydligt mer än så. Till exempel kan det användas i kombination med överfallslarm, kamerabevakning och brandlarm.

Företagslarm – mer än bara skydd mot stöld och skadegörelse

Som nämnt i inledningen – ett företagslarm är idag mer än bara en ett skydd mot skadegörelse, stöld och inbrott. Har man även kamerabevakning kan det till exempel användas för att räkna besökare i butiken och för att upptäcka svinn eller driftstopp.

Många tänker kanske inte på det, men ett brandlarm kan vara en god idé att köpa i kombination med övriga funktioner i företagslarmet. Jobbar man i en utsatt bransch – till exempel driver en smyckesbutik – kan dessutom ett överfallslarm vara guld värt att ha.

Faktorer som påverkar priset

Ett av Sveriges största larmbolag har en kalkylator på sin hemsida. Här får du bland annat svara på följande frågor:

 • Vilken verksamhet vill du skydda? Alternativen står bland annat mellan handel och butik, kontor och industri. En industri kanske inte är i lika stort behov av ett överfallslarm som exempelvis en butik, vilket kan vara en sak som påverkar priset på larmet.
 • Vad ska ingå? Hur många tjänster och funktioner man önskar kommer givetvis att spela in i vad det kan komma att kosta. Vill du ha funktioner som personskydd och kamerasystem kommer priset att öka.
 • Butik i galleria eller på gatan? Butiker som ligger inuti en galleria har redan ett visst mått av säkerhet. Samma kan inte sägas om butiker som har entré direkt ut mot en gata.
 • Arbetar personalen ensamma? Personal som arbetar ensamma i butik kan till exempel behöva ett överfallslarm för att känna sig trygga.
 • Behöver du uppfylla larmklass 2? Larmklass två används ofta till företag, samt bostäder med stort värde. Det innebär att larmövervakningen utförs som skalskydd i kombination med invändigt försåtskydd.

Att välja operatör

Det finns en rad aktörer på marknaden. Innan du väljer ett företagslarm är det en god idé att ta offerter från flera stycken. Berätta om dina behov och låt dem komma med en prisuppgift innan du bestämmer dig. Det lönar sig att inte bara titta på totalpriset – utan på vad som faktiskt ingår för pengarna du betalar.

Matkassar fortsätter att vara populära

Matkassar fortsätter att vara populära

Allt fler svenskar väljer att köpa matkassar på nätet och det är kanske inte så konstigt eftersom utbudet idag är så stort att det finns något för alla behov och smaker. Ofta är det dessutom ett prisvärt alternativ som minskar matsvinn.

Genom att köpa matkassar sparar du tid eftersom du slipper åka till affären och handla. Matkassar levereras direkt till din dörr och du slipper planera, handla, köa och bära hem matvarorna. Du sparar pengar på att beställa hem matkassar eftersom dina måltider är noga planerade och du undviker dessutom de impulsinköp som ofta inträffar i matbutiken. Det är ett miljövänligt sätt att inhandla dina matvaror eftersom du slipper ta bilen till affären och välplanerade måltider minskar dessutom matsvinn. Många matkassar finns att välja som ekologiska eller vegetariska och det är bra för både miljön och för din hälsa. Det bidrar även till att du lagar fler av dina måltider hemma, något som ger en sundare mathållning och bättre hälsa.

Något för alla

Att köpa matkassar på nätet har slagit stort och idag finns det matkassar för de flesta behov och önskemål. Har du barn hemma så hittar du matkassar som tar hänsyn till barns känsliga smaklökar. Eller lever du ett hektiskt liv och föredrar matkassar som är snabblagade? Det finns även matkassar som fokuserar på ekologiska varor om du vill göra en insats för miljön. Eller varför inte göra som många svenskar nuförtiden och välja matkassar som är vegetariska? Om du föredrar att delvis äta vegetariskt finns även matkassar som är flexitariska. Vill du gå ner i vikt? Välj matkassar som har viktnedgång som inriktning. Om det finns allergier i ditt hushåll har du även matkassar som är laktosfria eller glutenfria. Många matkassar har valbara veckomenyer men om du föredrar att planera dina måltider själv så har flera leverantörer möjligheten att skapa en egen veckomeny genom att välja bland olika recept. Om du vill ge bort matkassar i present så finns det presentkort. Inför helgen kan du lyxa till det med matkassar som är anpassade för fredagsmys eller för festliga tillfällen.

Prisvärt

Enligt sajten Råd & Röns test från 2015 så är det prisvärt att beställa matkassar jämfört med att inhandla matvaror själv. Testet baserades på tre matkassar och resultatet visade att matkassar på nätet är jämförbart eller till och med lite billigare än om du själv handlar i en normalprisbutik. Om du handlar i en lågprisbutik så är det oftast billigare att handla själv.