Nytt

Jämför priset på kända varor

Nuförtiden går det mesta att köpa bekvämt och smidigt på nätet. Och eftersom utbudet är så stort går det att få bra priser på olika saker som du vill köpa. Detta genom att jämföra priser för att du ska få det bästa möjliga. Sexleksaker för vuxna hittar du också givetvis på nätet och eftersom de är precis som alla andra ting så går det utmärkt att jämföra dessa också. Och dildolistan prisjämför sexleksaker.

Fördelar med att jämföra pris på dina sexleksaker

Det finns flera olika fördelar med att dels handla på nätet och dels jämföra priset på olika produkter via Dildolistan. En stor fördel är just att det är bekvämt och enkelt eftersom du kan göra det när det passar dig bäst. Innan ska till jobbet eller mitt i natten – det är helt upp till dig. Du är därmed inte beroende av den fysiska affärens öppettider.

Att handla sexleksaker kan tyvärr fortfarande vara obekvämt för vissa människor. Och då kanske det känns lite extra jobbigt att besöka en fysisk affär. Då är det perfekt med nätshopping. Du kan leta, läsa om och fundera på vilka produkter som just du är intresserad av i lugn och ro.

Dildolistan hjälper dig att finna det du söker till ett bra pris

Du kan välja olika tillvägagångssätt när du letar efter en viss produkt:

 • Du kan enkelt sortera på olika butiker.
 • Du kan också välja olika varumärken direkt.
 • Eller så väljer du kategori på det du är intresserad av.

Om du till exempel väljer det sistnämnda kan du enkelt klicka på den kategori som du är intresserad av som till exempel dildo, vibratorer eller lösvaginor. Direkt på förstasidan på Dildolistan.se får du upp produkter som du också kan sortera utifrån senaste produkter, populära produkter eller betyg. Du kan smidigt klicka på den produkt som du är intresserad av och finner ett bra pris direkt.

Dildolistan hjälper dig att jämföra priset från de vanligaste svenska butikerna inom området. Allt för att du ska finna det du söker till det bästa möjliga priset. För varför ska du betala mer än du behöver?

Bra husmorstips vid rengöring

Gamla metoder för städning och rengöring är lätta att avfärda som föråldrade. Men sanningen är att de blivit just husmorstips för att de är så effektiva. Husmorstips har använts långt tillbaka i tiden, och fortsätter vara aktuella just för att de funkar. De mest välfungerande metoderna för städning och rengöring finns ofta i skafferiet, och kan enkelt blandas ihop till en riktigt fräsch spray, ugnsrengöring eller såpa till golvet.

Därför fungerar det

Eftersom husmorstips ofta går tillbaka generationer har de provats om och om igen. Ofta har recepten utvecklats över tid för att bli mer effektiva. En spray man hittar i mataffären är ofta en modern lösning fullproppad med kemikalier som dessutom kan vara farliga för både hälsa och miljö. Därför kan man lita på att husmorstipsen är både miljövänliga, ofarliga för hälsan och samtidigt effektiva.

Vanliga husmorstips och hur de funkar

Här listas de vanligaste ingredienserna som används som rengöringsprodukter enligt en hel del husmorstips:

 • Ättika
 • Citron
 • Vinäger
 • Bikarbonat/Bakpulver
 • Diskmedel

Dessa ingredienser används ibland var för sig och andra gånger tillsammans. De har alla olika egenskaper som gör att de funkar bra för olika saker. Ättika och vinäger har ungefär samma användningsområden: De är både sura och fungerar därför mycket bra som städprodukter. Vinäger kan användas för att rengöra trä, ta bort fläckar på textilier, rengöra ytor och även som en hårvårdsprodukt för att få blankt och fint hår. Ättika som är ännu surare fungerar utmärkt för att ta bort dålig lukt och skrubba bort kalkavlagringar i duschen.

Citron har naturligt en mycket fräsch doft vilket gör den utmärkt som en naturlig ingrediens vid städning. Citronen kan användas för att fräscha upp skärbrädan i trä, skapa en god doft i kylen eller rengöra mikron. Ofta fungerar den mycket bra tillsammans med vinäger.

Bikarbonat eller bakpulver är basiska och skapar tillsammans med vinäger en utmärkt propplösare. De fungerar också bra som rengöringsmedel och för att få bort fläckar.

Sist men inte minst fungerar diskmedel som ett utmärkt husmorsknep. Det har nämligen många fler användningsområden än bara att göra disken ren. Något som diskmedel klarar utmärkt är att lösa upp fettfläckar på exempelvis kläder eller golvytor. Dessutom kan det användas till att hålla disktrasan i köket fräsch. Om man kokar trasan ihop med lite diskmedel dör bakterierna och disktrasan blir fräsch igen.

Stärker infraröd bastu immunförsvaret?

Basta i en infraröd bastu 30 till 40 minuter per dag och förbättra ditt immunförsvar! Så marknadsförs i alla fall dessa bastumodeller och med artiklar presenteras varför infraröd bastu är så bra för hälsan. En återförsäljare anger exempelvis de faktorer som nämns nedan.

1.    Stimulerar energi

En infraröd bastu värmer upp de som sitter i bastun på ett annat sätt en klassisk bastu. Detta genom att strålningen gör att huden blir varm. En klassisk bastu värmer istället upp luften i rummet. Genom att de värmer på olika sätt skapas även olika hälsofördelar.

En fördel med infraröd bastu anges vara att den stimulerar energin som finns på cellnivå. Detta i sin tur resulterar i att produktionen av vita blodkroppar ökar.

2.    Vita blodkroppars funktion

Vita blodkroppar är kroppens ”försvarare”. Det är dessa som kämpar emot infektioner genom att aktivera immunsystemet. Genom att öka produktionen av vita blodkroppar kan därmed immunförsvaret stärkas.

Enligt artikeln är infraröd bastu, utifrån denna punkt, mer hälsosam än en klassisk modell just på grund av den ökade produktionen av vita blodkroppar.

Minskad stress – oavsett klassisk eller infraröd bastu

Immunförsvaret påverkas även negativt om en person är långvarigt stressad. Ett sätt att få ner stressnivå – och därmed stabilisera utvecklingen är att basta. Självklart är det olika vad människor behöver för att få ner stress men många anser att bastu är ett effektivt sätt.

Här spelar det däremot ingen roll om det är en infraröd bastu eller en med aggregat. Den värmer, skapar avslappning och minskar stressen. Att basta en gång per dag kan på detta sätt även påverka hälsan långsiktigt. Däremot finns det en skillnad (som nämns av återförsäljaren)

Infraröd värme anges öka hormonet Oxytocin. Detta hormon kan i sin tur kan minska mängden av kortisol samt seratonin. Med andra ord kan det finnas en unik fördel med dessa modeller.

 • Stressdämpande på grund av värmen
 • Stressdämpande på grund av oxytocin

Alltid i kombination med andra åtgärder

Att bada infrarött kan alltså påverka en persons stress och immunförsvar. Men att förlita sig enbart på denna åtgärd är fel väg att gå. Det är ett komplement till en ändrad livsstil där stressnivåerna överlag minskas. I grunden handlar det om att hitta en balans och grundnivå på:

 • Kost
 • Vila
 • Sömn
 • Motion

Hitta motivation till att städa i en städblogg

Ibland tryter motivationen och orken till att städa. Kanske har du följt samma rutiner en längre tid och tycker att det blivit tråkigt. Kanske tycker du att det är svårt att få så rent som du önskat. Då kan den perfekta moroten vara att surfa in på denna städblogg och få lite inspiration för att göra städningen roligare igen.

Bra städtips hittar du enkelt i en städblogg

I en städblogg kan du läsa lära dig mer om knep, tips och tricks på hur du kan effektivisera arbetet. Ett riktigt irritationsmoment är när det inte blir så rent som du önskar, då kan en städblogg ge goda råd på vad du kan testa för att få det skinande rent.

Exempel på vad du kan hitta i en städblogg:

 • Städa smart – effektivisera städningen. Ska ett medel verka – städa något annat under tiden.
 • Ättika – Att städa med ättika är både bättre för miljön än starka kemikalier och billigare. Ättika är ett sådant medel som ger bäst resultat när det får verka på ytan som ska rengöras – ett perfekt tillfälle att dammsuga golvet under tiden den gör sin magi!
 • Vinäger – Är likväl som ättika ett riktigt husmorsknep. Visste du till exempel att vinäger är effektiv mot att få bort ringar på bord, få bort dålig lukt i kylskåpet och fungerar utmärkt som fönsterputs om man tar en sprayflaska med vinäger och vatten i?

Vad mer kan man läsa i en städblogg?

Man kan bland annat även hitta goda råd kring städhjälp och val av städfirmor – om det nu är så att jobbet blivit en riktig pina och tiden inte räcker till. Det finns många tips på hur man ska tänka vid val av företag, hur ofta man kan behöva hjälp och vad som kan vara bra att gå igenom innan man anlitar hjälpen.

Det kan även finnas bra tips på hur man frostar av en frys på bästa sätt, hur man kan råda bot på strejkande avlopp och hur man kan tänka för att städa på ett mer skonsamt sätt för miljön.

Att ha ett rent och fräsch hem gör mycket för att man ska må bra i sitt hem och därför kan det vara skönt att läsa en blogg för att få enkla tips på hur man kan göra det lite roligare och lättare att få det så fint som man önskar.

Vet mer om företagslarm

Majoriteten av bolag idag ser det som nödvändigt att ha ett företagslarm. Det skyddar främst mot inbrott, men idag är ett företagslarm betydligt mer än så. Till exempel kan det användas i kombination med överfallslarm, kamerabevakning och brandlarm.

Företagslarm – mer än bara skydd mot stöld och skadegörelse

Som nämnt i inledningen – ett företagslarm är idag mer än bara en ett skydd mot skadegörelse, stöld och inbrott. Har man även kamerabevakning kan det till exempel användas för att räkna besökare i butiken och för att upptäcka svinn eller driftstopp.

Många tänker kanske inte på det, men ett brandlarm kan vara en god idé att köpa i kombination med övriga funktioner i företagslarmet. Jobbar man i en utsatt bransch – till exempel driver en smyckesbutik – kan dessutom ett överfallslarm vara guld värt att ha.

Faktorer som påverkar priset

Ett av Sveriges största larmbolag har en kalkylator på sin hemsida. Här får du bland annat svara på följande frågor:

 • Vilken verksamhet vill du skydda? Alternativen står bland annat mellan handel och butik, kontor och industri. En industri kanske inte är i lika stort behov av ett överfallslarm som exempelvis en butik, vilket kan vara en sak som påverkar priset på larmet.
 • Vad ska ingå? Hur många tjänster och funktioner man önskar kommer givetvis att spela in i vad det kan komma att kosta. Vill du ha funktioner som personskydd och kamerasystem kommer priset att öka.
 • Butik i galleria eller på gatan? Butiker som ligger inuti en galleria har redan ett visst mått av säkerhet. Samma kan inte sägas om butiker som har entré direkt ut mot en gata.
 • Arbetar personalen ensamma? Personal som arbetar ensamma i butik kan till exempel behöva ett överfallslarm för att känna sig trygga.
 • Behöver du uppfylla larmklass 2? Larmklass två används ofta till företag, samt bostäder med stort värde. Det innebär att larmövervakningen utförs som skalskydd i kombination med invändigt försåtskydd.

Att välja operatör

Det finns en rad aktörer på marknaden. Innan du väljer ett företagslarm är det en god idé att ta offerter från flera stycken. Berätta om dina behov och låt dem komma med en prisuppgift innan du bestämmer dig. Det lönar sig att inte bara titta på totalpriset – utan på vad som faktiskt ingår för pengarna du betalar.

Matkassar fortsätter att vara populära

Matkassar fortsätter att vara populära

Allt fler svenskar väljer att köpa matkassar på nätet och det är kanske inte så konstigt eftersom utbudet idag är så stort att det finns något för alla behov och smaker. Ofta är det dessutom ett prisvärt alternativ som minskar matsvinn.

Genom att köpa matkassar sparar du tid eftersom du slipper åka till affären och handla. Matkassar levereras direkt till din dörr och du slipper planera, handla, köa och bära hem matvarorna. Du sparar pengar på att beställa hem matkassar eftersom dina måltider är noga planerade och du undviker dessutom de impulsinköp som ofta inträffar i matbutiken. Det är ett miljövänligt sätt att inhandla dina matvaror eftersom du slipper ta bilen till affären och välplanerade måltider minskar dessutom matsvinn. Många matkassar finns att välja som ekologiska eller vegetariska och det är bra för både miljön och för din hälsa. Det bidrar även till att du lagar fler av dina måltider hemma, något som ger en sundare mathållning och bättre hälsa.

Något för alla

Att köpa matkassar på nätet har slagit stort och idag finns det matkassar för de flesta behov och önskemål. Har du barn hemma så hittar du matkassar som tar hänsyn till barns känsliga smaklökar. Eller lever du ett hektiskt liv och föredrar matkassar som är snabblagade? Det finns även matkassar som fokuserar på ekologiska varor om du vill göra en insats för miljön. Eller varför inte göra som många svenskar nuförtiden och välja matkassar som är vegetariska? Om du föredrar att delvis äta vegetariskt finns även matkassar som är flexitariska. Vill du gå ner i vikt? Välj matkassar som har viktnedgång som inriktning. Om det finns allergier i ditt hushåll har du även matkassar som är laktosfria eller glutenfria. Många matkassar har valbara veckomenyer men om du föredrar att planera dina måltider själv så har flera leverantörer möjligheten att skapa en egen veckomeny genom att välja bland olika recept. Om du vill ge bort matkassar i present så finns det presentkort. Inför helgen kan du lyxa till det med matkassar som är anpassade för fredagsmys eller för festliga tillfällen.

Prisvärt

Enligt sajten Råd & Röns test från 2015 så är det prisvärt att beställa matkassar jämfört med att inhandla matvaror själv. Testet baserades på tre matkassar och resultatet visade att matkassar på nätet är jämförbart eller till och med lite billigare än om du själv handlar i en normalprisbutik. Om du handlar i en lågprisbutik så är det oftast billigare att handla själv. 

Hushållsapparater

OBH Nordica är ett av Sveriges mest framgångsrika varumärken och är nordisk marknadsledare inom elektriska hushållsapparater och köksredskap. Sedan OBH Nordica grundades 2002 av bröderna Peter och Thomas Ek har bolaget vuxit snabbt genom att skapa produkter med stort fokus på design och innovation.

Du har säkert en brödrost, hårfön eller någon annan produkt från OBH Nordica hemma. OBH Nordica säljer de flesta produkter för hemmet, allt från stekpanna eller kaffebryggare till plattång. OBH Nordicas slogan ”OBH Nordica: designing good life” är välkänd för många svenskar.

OBH Nordica – en brokig historia

OBH Nordica är ett nordiskt företag med ursprung i Sverige och Danmark. I Sverige var det Bertil Joffe som ägde Nordica och han gjorde sig känd när han 1959 började sälja hårtorken, en produkt som tidigare enbart funnits i frisersalonger. Hårtorkens framgång var snart ett faktum och då utevcklade Bertil Joffe Nordica genom att tillverka olika sorters hushållsapparater som inhandlades till många svenskar hem.

1986 köpte bröderna Peter och Thomas Ek Nordica efter att ha varit anställda en tid på företaget och tillsammans vidareutvecklade de verksamheten. År 2002 slogs svenska Nordica ihop med danska OBH och blev då OBH Nordica samtidigt som säljkontor startades i Norge och Finland. På så sätt kunde bolaget stärka sin nordiska etablering. Det var framförallt bröderna Ek som lyckades få OBH Nordica att slå nya rekord. Bland annat så gick OBH Nordicas varumärkeskännedom från 0 till 97 procents på mindre än sju år och företagets omsättning mer än tredubblades på fem år. Bröderna Peter och Thomas Ek blev år 2010 utnämnda till ”Entrepreneur of the year” som anordnades i Stockholm.

2010 fick OBH Nordica ytterligare en ny ägare då det köptes av Triton, ett framgångsrikt investeringsbolag som arbetar för att få medelstora företag i Norden och tysktalande Europa att växa. 2015 så blev slutligen blev OBH Nordica en del av Groupe SEB, vilket är ett världsledande företag inom små hushållsprodukter. Groupe SEB har sitt huvudkontor i Frankrike och har över 26,000 anställda i 150 länder.

OBH Nordicas omsättning uppgår till ungefär 550 miljoner kr och företaget har cirka 80 anställda, varav många arbetar på huvudkontoret i Sundbyberg utanför Stockholm. I dag har OBH Nordica bolag i Sverige, Danmark, Norge och Finland samt bedriver också verksamhet i Kina.

Effektiva överfallslarm

Effektiva överfallslarm

När man tittar på säkerhetsaspekter av sin verksamhet är överfallslarm någonting som ofta kommer oförtjänt långt ner i listan över åtgärder. Det finns en tendens att i första hand fokusera på delen av dygnet när ingen vistas i lokalerna. Förvisso är detta förklarligt i och med att inbrott snabbast kan ske under dessa tider. Samtidigt är oväntade brott ofta de svåraste att skydda sig emot. Under tider då en verksamhet är i full gång, an man inte tillsluta lokalen på samma sätt som när man gått för dagen. Ytterligare en aspekt är att de människor som finns i fastigheten måste känna sig trygga. Om man inte kan erbjuda säkerhet och trygghet, finns det en hel del kvar att göra! Ett snabbt och effektivt överfallslarm kan förändra hela situationen över natt. De larmfunktioner och den skärpa som finns i dagens överfallslarm är obeskrivligt bättre än vad som användes för några år sedan. Med hjälp av dessa larmanordningar kan personalen på plats känna sig säkra på att det finns förstärkning inom räckhåll oavsett när man behöver.

Avskräcka och avbryta

Även de mest förhärdade tjuvar har bättre saker för sig än att sitta inlåsta. Ett bra larmsystem och snabba responstider är därför någonting som kan avskräcka en hel del! Ett överfallslarm är dock unikt så till vida att detta endast är till för att användas när situationen redan är ohållbar. Vid ett hot eller rån kan överfallslarm innebära en chans att kalla på hjälp tillräckligt snabbt för att orosstiftare skall kunna gripas på bar gärning eller flyende fot.

Inte bara vid stöld

Även om överfallslarm ofta förknippas med rån och inbrott, finns det en rad arbetsplatser som är i behov av överfallslarm även om inga värdeföremål finns i lokalerna. Inte minst gäller det myndigheter som skatteverk eller kronofogdemyndighet. Det finns genom historien en rad hot och incidenter som kanske skulle ha kunnat undvikas om man haft bättre säkerhetsförberedelser. Nu för tiden är det en helt annan säkerhetsmedvetenhet även i offentliga förvaltningar och överfallslarm är vanligt både i fast och mobil form.

Att sätta sig in i vilka möjligheter som finns tillgängliga ger bra information om hur man skall kunna gå vidare. En dialog med säkerhetsföretag som erbjuder överfallslarm ger all fakta som krävs för att man skall kunna ta fram den tjänst som krävs för de situationer det är fråga om att hantera.

Vad innebär mingelmat?

God mingelmat höjer stämningen på festen eller tillställningen. Att beställa mingelmat är helt rätt eftersom du vill kunna delta i festen och socialisera med vänner och bekanta, inte tillbringa timmar i köket innan och under festen. Det finns många olika varianter med olika ingredienser. Mingelmat brukar också kallas för tilltugg, snittar, aptitretare, plockmat, finger food eller cocktail snacks. Tumregeln är att man ska kunna äta all mingelmat med händerna, utan att behöva bestick. Mingelmat kan vara mycket enkla men också raffinerade och smakrika. Mingelmat kan vara små goda snittar, fyllda varma knyten och lindade munsbitar. För att alla gäster ska hitta något i deras smak är det perfekt att bjuda på en buffé med olika typer av mingelmat.

Hur mycket mingelmat ska man beställa?

Det kan vara svårt att veta hur mycket mingelmat man ska beställa till festen, vare sig det rör sig om ett studentfirande, bröllop eller dop. Det är alltid trevligt att blanda varma och kalla smårätter. Man kan också ha olika charkuterier, ostar, frukt, grönsaker, bröd och annat som inte behöver tillagas eller som kräver bestick för att kunna ätas. När man ska beräkna hur mycket mingelmat man ska beställa ska man alltid avrunda uppåt så att alla gäster blir mätta och att det inte känns snålt. Man brukar utgår från cirka femton bitar mingelmat per person. Du kan dock behöva justera antalet beroende på om du serveras små eller stora bitar och om det finns bröd.

Vilka råvaror används till mingelmat?

När man beställer färdig mingelmat så har du ett stort utbud att välja från. Det finns både cateringfirmor och affärer som till exempel Coop och ICA som erbjuder mingelmat. Mingelmat kan varieras i det oändliga. Man kan till exempel servera gazpacho med selleri i små miniglas, räkröra på mörkt bröd, rivna rödbetor med senap och crème fraîche på mörkt bröd, räkor med chili på små grillspett, getostfyllda skinkrullar med honung, tunnbrödsrullar med kallrökt lax och mycket annat.

Hur serveras mingelmat?

Mingelmat är enkel att servera och gör det lätt att bjuda in kollegor, vänner och släkt på dricka och tilltugg. De flesta cateringfirmor har färdiga menyförslag men du kan också komponera dina egna recept och komma med förslag. När du beställer mingelmat brukar den redan ligga färdig på serveringsfat och brickor. Du kan antingen ha ett stort buffébord där du lägger all mingelmat eller har servitörer som går runt med brickorna och serverar gästerna.

Varför behöver du en elcykel?

Varför behöver du en elcykel?

Køber du en cykel? Det følgende er en god ting at overveje. Hvilken cykel har du brug for? Vil du for eksempelkøre lange afstande? Med mange bakker og lange lige veje er det godtat have mange gear. Er terrænet dårligtkan en mountainbike væredet bedste. På en cykeltur til arbejde i bedre tøj kan den elektriske cykel være god. Der er mange forskellige kravog en erfaren cykelforhandler kan give dig gode råd, når du fortæller dine behov og forhvor mange penge du vil købe en cykel.

Allt fler svenskar har fått upp ögonen för den typ av cykel som man brukar kalla elcykel. De två senaste åren har försäljningen av elcyklar fördubblats enligt statistik från olika cykelorganisationer. Det finns många olika modeller så det finns garanterat en elcykel som passar just dig! Att använda en elcykel är bra för både hälsan eftersom du får motion samtidigt som det är bra för miljön. Du kan dessutom få tillbaka tjugofem procent av kostnaden för elcykeln av staten, det kallas för en elcykelpremie. I den här texten får du tips på vad du ska tänka på när du ska köpa en elcykel. 

Vad är en elcykel? 

En elcykel ser ut som en helt vanlig cykel med den skillnaden att den har en motor som är elektrisk. Elmotorn hjälper dig effektivt att komma upp för branta uppförsbackar och att få upp farten. Du kommer fortfarande att få motion men utan att vara helt slut och svettig när du kommer fram till jobbet. Vem som helst kan köpa en elcykel, det finns egentligen ingen åldersgräns och man behöver inget körkort. När du är ute och cyklar med en elcykel så cyklar du precis som du gör med en vanlig cykel. Motorn fungerar endast när du trampar runt pedalerna. 

Varför ska jag köpa en elcykel? 

En elcykel är enkel och bekväm att använda. Batteriet till motorn tar du enkelt upp till din bostad när det behöver laddas. Du behöver alltså inte ha tillgång till ett eluttag där du parkerar din elcykel eftersom batteriet går att ta ut och förflytta. En elcykel är väldigt användbar och kommer få dig att cykla hela året runt istället för att köra bil eller åka buss eller tunnelbana. En elcykel kräver inte speciellt mycket underhåll och är lika enkel att parkera som en vanlig cykel. 

Vilka fördelar ger en elcykel? 

En elcykel erbjuder en rad olika fördelar. Du kommer att ta dig fram mycket snabbare och tjäna in värdefull tid. Du kommer inte behöver gå av cykeln och gå med cykeln uppför uppförsbackarna utan motorn kommer att ge dig tillräcklig kraft för att kunna cykla. Det är mycket billigare än att köpa en bil och du smutsar inte ner miljön. Du får en sundare livsstil och sparar in en massa bensinpengar. En elcykel låter i stort sett ingenting eftersom motorn knappt hörs, särskilt inte om du cyklar i stadstrafik.