Är ett övervakat larmsystem rätt för dig?

Är ett övervakat larmsystem rätt för dig?

Har du tänkt installera ett larm i hemmet eller på kontoret? Här får du all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut kring vilket larmsystem du ska införskaffa.

Vad är ett övervakat larmsystem?

Det som skiljer ett centralt larmsystem (ett övervakat larmsystem) från ett vanligt larm är att ett larmet kommer ljuda när en av sensorerna utlöses, samtidigt som en larmcentral kommer att meddelas om händelsen via telefoni, mobiltelefoni, radiofrekvens eller internet. Larmcentralen kommer då att kontakta polisen och informera dem om att ett inbrott har skett.

Vilka slags enheter installeras?

Hela ditt larmsystem kommer vara kopplat till en central, där du kan knappa in din kod för att larma på eller av systemet när du kommer och går genom huvudentrén, eller vilken del av bostaden eller kontoret du nu vill skydda med systemet.

Sensorer

Vad gäller sensorer, kommer installationsproffset att föreslå att du placerar en sensor vid varje dörr och fönster för att säkerställa att någon kan öppna dessa obemärkt. Du kan på så sätt upptäcka ett pågående inbrott, samtidigt som du förhindras från att larma på systemet om en dörr eller ett fönster inte skulle vara stängt.

Rörelsedetektorer

Rörelsedetektorer kan känna av onormal rörelse när systemet är påslaget. Med hjälp av dessa kan du upptäcka om en inkräktare krossar ett fönster för att ta sig in, eller passerar en rörelsedetektor. Larmet kommer då utlösas även om det verkar som att fönstret är stängt.

Kommunikationssystem

Slutligen kommer ett kommunikationssystem installeras för att skicka signaler till larmcentralen. Det säkraste sättet att göra detta på är att installera en antenn som kommunicerar via mobiltelefoni. Detta då den kan döljas och inte kan klippas av på samma sätt som en fast telefonlinje.

Vilka är fördelarna med ett centralt larmsystem?

Ett övervakat larmsystem kan förutom att ljuda och avskräcka inbrottstjuven även notifiera dig inom bara ett par minuter från det att ett inbrott har skett. Du kan då ta dig till platsen och ta itu med situationen snarast möjligt. Du kan även lista fler kontaktpersoner om det skulle vara så att du inte svarar när larmcentralen ringer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *